24.05.2016

Det mye rykter rundt evakueringen. Noen mener at det er til det beste for flyktningene, og at levevilkårene er bedre for dem i militærleirene. Andre er uenig. Personlig synes jeg det er dumt at de blir tvunget, fordi jeg synes alle mennesker skal ha frihet til å bestemme selv. Samtidig er Idomeni langt i fra et trygt og godt sted å bo. Idomeni er deres siste håp om at grensen skal åpnes, noe den ikke kommer til å gjøre i nærmeste framtid. Så på et vis er kanskje dette det beste? Jeg vet ikke.

På grunn av denne situasjonen er det ikke særlig mye jeg får gjort for å hjelpe. De andre "små" campene i Polikastro blir også evakuert i dag, og siden bare store hjelpeorganisasjoner blir sluppet inn i militærleirene har jeg bestemt meg for å reise hjem.

Planen var å være til 31. mai, men da jeg ikke får hjulpet flyktningene har jeg bestemt meg for at det beste er å dra hjem. Hvis situasjonen forandrer seg har jeg muligheten til å reise tilbake igjen. Jeg vil ikke bruke av donasjonene til opphold hvis det ikke hjelper flyktningene. Det er med tungt hjerte, men det er for det beste.

Selv om det ble en litt brå slutt på denne reisen skal jeg fortsette å prøve å hjelpe flyktningene så godt jeg kan. Eventuelt ved å reise nedover hit eller til et annet sted hvor det skulle være behov ved en senere anledning. Eller ved å finne en annen måte å bruke donasjonene på!

Takk til alle som har donert for å gjøre denne turen mulig, og til alle som har fulgt med på facebook og her på bloggen.

Under er det bilder fra evakueringen i dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits