24.05.2016 - evakuering av Idomeni

Evakueringen av Idomeni viser seg å være en realitet, og nesten 10000 mennesker blir tvunget av politiet til å reise til militærleirer. Mange frivillige gjemmer seg i telt inne i campen for å hjelpe, og risikerer å bli fengslet hvis politiet oppdager dem. Det er bare fem frivillige fra hver av de store hjelpeorganisasjonene som får komme inn til Idomeni. Det vil si at det kun befinner seg fem leger der inne i dag. Hvis en ulykke skulle skje vil det være helt katastrofalt.

Mange prøvde å krysse grensen over til Makedonia i går og i natt. Det er deres siste sjanse. Var en mann som spurte oss om vi hadde sokker han kunne få, da vi svarte at vi kunne komme tilbake i morgen sa han; "i morgen er det for sent, jeg skal prøve å krysse grensen i natt. Dette er aller siste sjanse".

Som jeg har forstått det blir de tvunget til å registrere seg i militærleirene, som vil si at Hellas har ansvar for dem. På den måten blir det enda vanskeligere for dem å komme seg videre opp i Europa. Dette er urettferdighet på høyt nivå. Politiet vil bruke makt hvis menneskene i Idomeni ikke forlater området. De gir dem ikke noe valg, og behandler dem som fanger. Det er håpløst.

Jeg skal oppdatere når jeg vet mer om situasjonen!

"We have found out that Syria in war is more beautiful than Europe in peace"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits