PÅSKEKRIM

Har lest to veldig brae bøker som jeg vil dele med dere, begge er perfekt krim for påsken! 

Den første boken kjøpte Lise til meg, og jeg hadde aldri hørt om den før. Den heter Ildvitnet , og er skrevet av Lars Kepler. Hadde ingen spesielle forventninger da jeg beynte å lese den pga. at jeg leste en bok av samme forfatteren tidligere som jeg ikke likte. Denne boken derimot ble jeg hektet på etter knapt ti sider. Klarte ikke å legge den fra meg, og lesten den ferdig på rekordtid.

Boken handler om kriminaletterforsker Joona Linna, og er en av flere bøker om han. Boken handler om Birgittagården, et ungdomshjem for tenåringsjenter i "trøbbel". Brutalt og helt uventet blir nattevakten og en av jentene drept, samtidig som en av jentene flykter fra gården. Politiet tror med en gang at den forsvunnede jenta må ha utført begge drapene. Kriminaletterforsker Joona Linna skjønner med en gang at dette er en kriminalsak av den mest utfordrende typen, og selv om han ikke har lov til å jobbe med saken trosser han reglene for å prøve å løse gåten. Samtidig ringer en "synsk" kvinne til politiet for å gi tips mot penger, men ber dem til slutt om å høre på hva hun har å si uten betaling. Det hun har å si forandrer hele etterforskningen for Joona Linna.  

- Det jeg liker med denne boken er at den ikke gir deg svarene før helt på slutten. Jeg elsker når man blir skikkelig overrasket. Den er også veldig bra skrevet, og det er ingen kjedelige "tomrom". Med det mener jeg at det alltid skjer noe du vil lese mer om; boken blir aldri kjedelig.

 

Den andre boken heter The Phantom (Gjenferd?) og er en av flere bøker i serien om Harry Hole. Boken er skrevet av Jo Nesbø. Grunnen til at jeg kjøpte den var egentlig bare fordi jeg syntes det var litt kult å finne en bok av en norsk forfatter på en amerikansk bok foretning. Uansett, ble veldig positivt overrasket.

Boken handler om Harry Hole, og er en av flere bøker i serien om han. Har ikke lest noen av de tidligere bøkene, men det var ikke noe problem å lese denne for det. Boken handler om dop miljøet i Oslo. I boken blir Harry's eks sønn (Oleg) funnet skyldig for drapet på sin beste venn, noe som resulterer i at Harry vil løse saken for å prøve å frikjenne Oleg. Det viser seg at historien bak mordet er langt mer komplisert enn hva Harry hadde sett for seg, og han setter sitt eget liv i fare for å redde Oleg. Harry finner ut at det er nytt dop på "gata" som heter violin. Det er ti ganger bedre en heroin, men også dobbelt så avhengighetsskapende. Lederen av violin salget blir kalt Dubai, men det er lettere sagt en gjort å finne han siden ingen vet hvem han er. 

- Jeg synes boken var veldig spennende, og ikke minst bra skrevet. Det jeg liker spesielt godt med denne boken er at den har mange uventede vendepunkt, og det er vanskelig å gjette seg til en løsning før du faktisk kommer til de siste sidene. Det jeg også liker med denne boken er hvordan Oslo og Norge generelt blir beskrevet.  Det var litt rart å lese den på engelsk siden det var norske navn og stedsnavn, så jeg anbefaler å lese den på norsk. Verdt å lese! 

Én kommentar

Marita Solheim

22.03.2013 kl.11:37

Leser alltid i påska, men aldri elles :p Haha :-)

Skriv en ny kommentar

hits