REISEGUIDE > CHICAGO

Når jeg tenker meg om har jeg egentlig ikke blogget noe særlig om Chicago, og det er alt for dårlig. Så nå skal jeg være "flink" utvekslingsblogger å skrive litt om den vakre byen jeg er så heldig å bare bo en time unna. Hvis du har planer om å reise til Chicago eller om du bare har lyst til å vite litt om byen så håper jeg du finner svar på noe av det du lurer på i dette innlegget. 

Da jeg først fikk vite at jeg skulle bo en time unna Chicago var jeg ganske likegyldig fordi jeg ikke viste noe om byen, men nå setter jeg utrolig stor pris på å bo så nærme en stor by. Skal ikke se bort i fra at jeg kommer til å bo der i fremtiden. Har blitt utrolig glad i Chicago, og jeg elsker å være der! 

Chicago er den tredje største byen i USA, og det bor like mange mennesker i Chicago som i hele Norge. Chicago har fått kallenavnet "Windy City". Det åpenbare forklaringen er at det blåser mye, men kallenavnet kommer også fra turbulent politikk. Mange forbinder Chicago med mafia og kriminalitet. Jeg er ganske sikker på at de fleste har hørt om gangsteren Al Capone, han bodde i Chicago på 1920-tallet. Det er fortsatt mye kriminalitet i Chicago, og er den byen i Amerika som hadde det høyeste tallet av mord i 2012. 

Selv om det er en del kriminalitet har jeg aldri følt meg utrygg når jeg har vært der. Chicago er en nydelig by, og den er utrolig ren. Hvis man sammenligner Chicago med for eksempel New York er Chicago en mye "finere" by pga. at den er mye renere. Det er en utrolig stor by, og det er vanskelig å forstå hvor stort det egentlig er. Det er veldig lett å gå seg vill; det vet jeg alt om. Jeg er glad taxi er lett tilgjengelig! 

 

SHOPPING: 

Den største handlegaten i Chicago heter Michigan Avenue - også kalt The Magnificent Mile. Hvis man skal shoppe er det den rette gata å besøke. Det er skikkelig fin gate å gå nedover. I julen var det ekstra fint pga. alle julelysene.

I Michigan Avenue kan du finne blant annet Columbia Sportswear Company, Forever 21, Hugo Boss, Victoria's Secret, Juicy Couture, Levi's Store, Nike Store, Topshop, Zara, Disney Store osv. Du kan finne en liste med alle butikkene her. De har også mange søte kafeer og restauranter, og hvis du er glad i cupcakes anbefaler jeg å ta turen innom Sprinkles; de har sykt gode cupcakes. Hvis du heller foretrekker å shoppe i et kjøpesenter kan du dra til Water Tower Place. Det ligger på enden av Michigan Avenue, og er lett å finne. Det er en 74 etasjes bygning, hvor den nederste delen er et kjøpesenter. Det inneholder over 100 butikker, og jeg garanterer deg at du ikke kommer ut der i fra uten handleposer. Jeg er hvertfall i himmelen når jeg er der. Hvis du trykker her finner du en liste over butikkene. 
RESTAURANTER: 

Hvis man først er i Illinois må man nesten innom Portillo's. Det er fast food som ikke smaker fast food. Elsker Portillo's. 

Corner Street Bakery er en søt kafe perfekt for frokost og lunsj, anbefales. 

Hvis man har lyst på pannekaker kan man besøke Original Pancake House. De har utrolig gode pannekaker i alle mulige smaker og fasonger! 

Min favoritt restaurant i USA er Chipotle, så jeg anbefaler å dra dit. Det er en meksikansk restaurant, og jeg hadde spist der hver dag hvis jeg kunne. 

Hvis du har lyst på sushi har de god sushi på South Coast Sushi Bar. Jeg og Lise spise middag der forrige gang jeg var i Chicago. Ellers har de mange andre restauranter også. Alt fra meksikansk til italiensk og amerikansk, det er egentlig bare å lete å prøve seg fram. Jeg er veldig dårlig til å huske navnene på restaurantene jeg har vært på, men jeg har aldri hatt en dårlig opplevelse på restaurant i Chicago, og det er jo en positiv ting. 

TURISTATRAKSJONER:

Hvis man først er i Chicago så må man nesten se The Bean. Det er en stor "bean" dekket av speil slik at byen speiler seg i den. Det er utrolig kult å se på. The Bean ligger i Millenium Park. 

Byen er kjent for The Sears Tower Skydeck, også kalt Willis Tower. Det er en 108-etasjes bygning, og er 420 meter høy. Det som er så kult med Willis Tower er at når man kommer på toppen kan man gå ut i en glassboks å se utover hele byen. Selv har jeg ikke vært der oppe ennå. Vi har dratt til Chicago bare for å gjøre det, men det har vært så lang kø hver gang, og jeg eier ikke tolmodighet.. Jeg skal hvertfall gjøre det før jeg drar hjem! 

Navy Pier er ved Lake Michigan. Det er masse underholdning, utallige restauranter, et stort pariserhjul som gir deg utsikt over hele byen og Lake Michigan, og det er utrolig fint å gå nedover Navy Pier hvis du liker å vandre litt rundt. Jeg anbefaler å ta pariserhjul-turen. Fikk sett utrolig mye av Chicago, var veldig fint. 

Selv har jeg ikke vært der, men mange snakker om at det er utrolig morsomt på Lincoln Park Zoo. Det er en av de fineste dyrehagene i hele USA, den er også den største. Kan nesten ikke gi min personlige mening om dyrehagen, men ut i fra det jeg har hørt et det veldig populært og alle jeg har snakket med som har vært der har anbefalt å dra dit. Hvis man ikke er en stor fan av dyreparker (noe jeg personlig ikke er) anbefaler jeg likevel å ta turen innom Lincoln Park. Det er en utrolig fin park hvor det foregår mye forskjellig. Det er basketballbane, volleyballbane, strender osv. i tillegg til lekeplass og div. 

Ellers så er det mange museum man kan besøke, akvarium og div. andre aktiviteter. Fant en nettside der det står om de forskjellige turistatraksjonene, trykk her for link. PARKER OG STRENDER:

Chicago har mange fine parker, og som jeg skrev lenger opp anbefaler jeg å ta turen innom Lincoln Park. De mest kjente parkene i Chicago er Lincoln Park, Millennium Park (hvor du finner The Bean), Grant Park, Burnham Park, Jackson Park, Washington Park, Garfield Park, Humboldt Park, Indiana Boundary Park og Ping Tom Memorial Park. 

Det er utrolig mange strender i Chicago siden Chicago ligger rett ved Lake Michigan. Det er også flere strender i de forskjellige parkene. De parkene som har strender er Rogers Park, Berger Park og Lincoln Park. Det er utrolig mange strender å velge mellom, og det er vanskelig å anbefale noe siden jeg først og fremst ikke har opplevd Chicago om sommeren ennå, og fordi man nesten må velge etter smak og behag. Jeg gleder meg hvertfall utrolig mye til det blir varmt ute slik at jeg kan dra til Chicago på strandtur! 
Jeg håper dere likte innlegget, og at dere ble litt klokere på Chicago. Det er en utrolig fin by, og er virkelig verdt å besøke! Hvis dere har noen spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg svare så godt jeg kan. Vi blogges! 

5 kommentarer

Marita Solheim

14.03.2013 kl.10:32

Thank you :-)

Unni ☯

14.03.2013 kl.16:18

dette innlegget passet meg rett og slett midt i blinken siden jeg reiser til Chicago om ni dager :-D Takk skal du ha :D

Jennifer

14.03.2013 kl.16:25

åå har så lyst å dra dit!!!

Julie

14.03.2013 kl.19:10

Det er så moro å lese bloggen din når du blogger så mye! :D

Mamma

15.03.2013 kl.18:25

Johoi som æ glede mæ te å kom te Chicago snart, æ vil oppi glasshuse og æ vil eta pannkak og sushi:)))

Skriv en ny kommentar

hits