EN SKOLEDAG PÅ ST. CHARLES NORTH

Jeg er så treig. For en evighet siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage et innlegg om hvordan skoledagene mine her er. Har siden jeg fikk spørsmålet prøvd å samle en del bilder osv. til dette innlegget, men nå har jeg klart å ødelegge iphonen min, så sitter ikke igjen med så veldig mange bilder. Får bare gjøre det beste ut av det, har tross alt sett ut som en idiot de gangene jeg har tatt bilde i timene uten å sette på lydløs, eller de gangene jeg har glemt å slå av blits. De må tro jeg er forelska i læreren eller noe der jeg sitter og tar bilder, lol.

For de som ikke viste det så er det elevene som går til de forskjellige klasserommene her, så det blir utrolig mye gåing i løpet av en dag. Vi har bare 6 minutter på å komme oss til et klasserom til det neste, og det er sykt slitsomt hvis rommene er i forskjellig etasje eller på motsatt side av skolen.. Jeg er veldig heldig som har klasserommene mine veldig nærme hverandre. Vi har ikke en fast klasse som i Norge. Her er det en ny klasse i hvert fag.

Jeg prøver å starte dagen min 05.45, men det ender som oftest med at jeg drar den feite ræva mi ut av senga 06.00. Er alltid sykt stresset om morgen, men jeg klarer ikke å stresse, og jeg sover gjerne 15 minutter lenger i stedet for å sminke meg - det har blitt en stygg uvane. Tar ofte bussen til skolen, men noen dager er vennene mine snille og henter meg. Hvis jeg tar buss må jeg gå dit bussen henter meg ca. 06.45. Går som oftest dit i halvsøvne, bussen er nesten alltid full, og jeg blir nesten alltid sittende sammen med en feit meksikansk gutt som fiser hver gang bussen kjører over en dump i veien. Det positive med å ta bussen her i forskjell til Norge er at det ikke er glade dramaelever på bussen som snakker og ler, her er det helt stilt - takk Gud for det. 
Pleier å ankomme skolen rundt 07.00, og da har jeg 20 minutter å slå ihjel før skolen begynner. Pleier som oftest å henge i kantina med Lauren og Ava eller være i biblioteket osv.I første time (7.20-8.07) har jeg geometri med Ms. Olson. Hun er en utrolig grei og flink mattelærer, hun har faktisk fått meg til å forstå matte. Jeg liker at de bare tar for seg et tema hvert år, så i år har jeg bare geometri. Vi begynner alltid hver time med en "warm up", etterfulgt at gruppeoppgaver som vi snakker om på slutten av timen. Jeg har aldri likt å jobbe i gruppe, men etter å ha jobbet masse i gruppe i år har jeg faktisk begynt å like det, og jeg har forstått mye mer enn hva jeg ville hvis jeg hadde jobbet alene. Etter timen pleier jeg å møte Lauren og Ava å gå til neste time sammen. I andre time (08.13-09.03) har jeg engelsk 11 sammen med juniors (jeg er senior). Timen starter alltid med at det blir lest opp "announcements" på radioen om alt mulig om ting som skjer på skolen. Etter announcements må alle reise seg å holde høyre hånd over hjertet og snu seg mot det amerikanske flagget i klasserommet mens vi må si følgende; " I pledge allegiance to the Flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one nation, indvisible, with liberty and justice for all". Etter det kan timen begynne. I engelsk har vi som oftest en bok vi leser og som vi må analisere å skrive oppgave om. Vi gjør egentlig det samme som i norsk vg1 bare på engelsk. Etter tredje timer har jeg studyhall fra 09.09-09.56, og det er egentlig dagens høydepunkt. Studyhall er på en måte en fritime under tilsyn hvor du kan gjøre hva du vil så lenge du er stille. Pleier å gjøre lekser, sove eller få et pass til å gå til biblioteket slik at jeg kan sitte på en pc der. De første ukene hadde Ava samme studyhall som meg så da pleide jeg å sitte sammen med henne, men hun ble byttet til en annen time så nå er jeg ganske loner. Fjerde time (10.02-10.49) har jeg 2D media som er en kunst klasse. Vi gjør egentlig ikke så veldig mye annet enn å tegne, så det er en chill klasse. Læreren er også litt rar. Hun snakker mest om yoga, og puste riktig osv. i timene. 

I femte time (10.55-11.42) har jeg psykologi, som er veldig vanskelig men samtidig en veldig interessant klasse. I fjor var oceanography den klassen jeg slet mye med, og jeg har på følelsen at psykologi vil bli den vanskeligste klassen dette semesteret. Det er så mange begrep som må pugges og så mye å huske på for den lille hjernen min... I denne klassen blir vi utdelt et hefte som vi gjør sammen i timen mens læreren går gjennom en power point. Vi bruker også å se mange videoklipp av forskjellige eksperimenter innen psykologi. Sjette time (11.48-12.35) har jeg US history, som kun handler om amerikansk historie. Det er langt mer komplisert enn hva det høres ut som. Vi er heldigvis ferdig med 1700 og 1800-tallet, og holder på med USA under 1. verdenskrig nå, noe som faktisk er ganske enkelt. Akkurat nå har vi noe som heter DBQ, tror det står for document based question eller noe sånt. Alle får utdelt et spørsmål og 11 dokument for å hjelpe til å besvare spørsmålet. Så skal vi skrive en slags stil. Læreren min i US history er så utrolig kul, jeg digger henne. Hun pleier å ha på seg strikket kofte som hun har bestilt på internett fra Norge. Syvende time (12.41.13.28) har jeg egentlig halv studyhall og lunsj, men siden jeg ikke er særlig god i matte går jeg til math lab og får hjelp i matte i stedet. Åttende time (13.34-14.21) har jeg gym, og det er dagens siste time. Da må man ha på en vakker blå uniform.. Selv om uniformene er "nye" hvert år lukter min død. Jeg har vasket den hundrevis av ganger men det ser ikke ut til at lukten vil forsvinne. I gym er det veldig enkelt å få A. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp til timen i uniform og "delta" så godt du kan. Her svetter vi heller ikke i gymmen, og hvis du skal være så uheldig og faktisk svette er det ingen dusjer. Du har 10 minutter til å bytte klær, ordne deg å gå til neste time etter gym - stress. Har desverre ingen bilder av meg selv i min vakre uniform.. Etter skolen har jeg track and field som begynner 15.00 og det varierer litt hvor lenge det varer. Som oftest varer det mellom to og to og en halv time. Vi jogger mellom 5-10 kilometer etter skolen hver dag uansett vær.. Når vi er ferdig å jogge sprinter vi noen ganger fram og tilbake før vi strekker ut og har styrke i ca. en time. Akkurat nå har jeg ikke lov til å trene pga. kyssesyken, og jeg vet ikke når jeg har lov til å komme tilbake, så vi får se litt hvordan det blir. 

Sport i skolen er veldig viktig for amerikanerene, og de fleste blir igjen etter skolen for å trene med laget sitt. Mange av foreldrene vil at barnet deres skal bli flinke i en sport slik at de kan få et scholarship (stipend) slik at det blir billigere å betale college. Personlig har jeg egentlig mest lyst til å dra hjem etter skolen, og tar ikke disse sport greiene så veldig alvorlig, men det er veldig hyggelig å være på et lag og bli kjent med nye mennesker. - Pernille 

5 kommentarer

Ilja

28.02.2013 kl.21:10

prille: Fin blogg :)

Mathea

28.02.2013 kl.21:18

Elsker å høre om usa! Elsker bloggen din allerede!

Pernille Filippa Pettersen

28.02.2013 kl.21:23

Mathea: Så søt du er, tusen takk :-)

ch1ll.no - Den nye blogglisten

28.02.2013 kl.21:44

Heisann du!

Jeg kom innom bloggen din ved en tilfeldighet, og ønsker dermed å tipse deg om en ny bloggliste.

Topplisten heter ch1ll.no, og forskjellen fra blogg.no og ch1ll, er at ch1ll.no teller hvert unike besøk, blogg teller kun besøk innenlands. I tillegg til dette har ch1ll.no konkurranser, pluss gratis bloggdesign.

Å registrere seg tar bare et minutt, og det er allerede mange andre bloggere som har registrert seg!

Håper du også vil gjøre dette = flere og nye lesere + premier!

Nettsiden: http://www.ch1ll.no

sminkedokka997

28.02.2013 kl.21:45

høres spennende ut

Skriv en ny kommentar

hits